PAK JE LEVEN

LEVEN ALS EEN NIET ROKER

WETEN HOE HET WERKT?

Wie is Rook Stop Buddy?

Hoi! Mijn naam is Maarten Groen, Rook Stop Buddy.
Ik heb meer dan 20 jaar werkervaring in de gezondheidszorg, waarvan acht jaar in de verslavingszorg.
Tot 2010 werkte ik als doktersassistent bij de Koninklijke Luchtmacht. In dat jaar heb ik de keuze gemaakt om mijn aandacht te richten op de opvoeding van onze kinderen. Ik werkte dichter bij huis. In de verpleging op de revalidatieafdeling kwam ik voor het eerst direct in aanraking met verslavingsproblematiek. Ik maakte de overstap naar de verslavingszorg.

Door mijn werk in de verslavingskliniek zag ik mensen die worstelden met een afhankelijkheid aan verschillende soorten middelen. Daardoor realiseerde ik mij dat ik ook last had van een verslaving. Ik was afhankelijk van tabak. Het duurde nog een tijd voordat het tot mij doordrong welke schadelijke gevolgen mijn tabaksverslaving had voor mijn directe omgeving en mijzelf. De gezondheidsklachten van onze jongste zoon gaven de doorslag om te stoppen met roken.

Tot het moment van mijn laatste sigaret was ik ervan overtuigd dat stoppen met roken het moeilijkste is dat rokers kunnen doen.

Het viel me allemaal enorm mee.
Deze ervaring wil ik met rokers delen en daarom heb ik Rook Stop Buddy bedacht.
Ik doe al vijf jaar onderzoek naar antwoorden op vragen zoals waarom we het nog steeds normaal vinden dat onze kinderen beginnen met roken. Hoe het komt dat we accepteren dat er een miljardenindustrie bestaat die geen enkele waarde toevoegt aan onze maatschappij. En waarom het lijkt dat stoppen met roken zo moeilijk wordt gemaakt.

 

Rook Stop Buddy is géén app, het is ook géén methode of een cursus maar een echt mens. Een mens met een naam en een gezicht. Een mens met levens- en werkervaring op het gebied van tabaksverslaving.

Waarom Rook Stop Buddy?

Stoppen met roken is een eerste stap, leren denken als een niet roker een volgende om uit te komen bij jouw uiteindelijke doel: leven als een niet-roker.
Rook Stop Buddy is het resultaat van een onderzoek van vijf jaar naar de sociaal-maatschappelijke, economische en medische beeldvorming rondom tabak, tabaksverslaving en de gevolgen die deze beeldvorming heeft op hoe wij in onze maatschappij omgaan met dit bijzondere product.

Want zeg nou zelf: “Wie van ons heeft als kind gezegd dat ie, als hij groot is, sigaretjes gaat roken?”
Uitgangspunt van het onderzoek was het vinden van een antwoord op vragen zoals: “Waarom vinden we het nog steeds niet raar dat onze kinderen bij de bushalte staan te roken?”
“Waarom lijkt het dat stoppen met roken zo moeilijk wordt gemaakt?”
“Als je stopt met roken en nicotine na drie dagen uit je lichaam is verdwenen, waarom moet je dan pleisters plakken en kauwgom kauwen met het spul waar je juist vanaf wil?”

Vergeet stoppen met roken.
Uit het onderzoek is de wens ontsproten om ex- rokers op weg te helpen naar een andere leefstijl. Stoppen met roken is een eerste stap.
Daarna komt een periode waarin de ex- roker grote kans heeft om terug te vallen. Een periode waarin het gevoel overheerst om het niet-roken vol te moeten houden en wanneer dat niet lukt schuldgevoel en schaamte overheersen. Dat roken een ongezonde en kostbare verslaving is weten de meeste rokers wel. Op die informatie zit je niet te wachten als je op zoek gaat naar hulp bij stoppen met roken.

Wat je echt wil is léven als een niet roker.
Rook Stop Buddy laat je nadenken over de voordelen van het leven als niet-roker. Dat je trots mag zijn op de keuze die jij zelf hebt gemaakt. En dat het niet erg is om trek in een sigaret te ervaren, omdat het menselijk is. Rook Stop Buddy legt uit hoe dat werkt en hoe je met die negatieve gedachten kan omgaan.
De positieve benadering van het probleem, jouw tabaksverslaving, helpt je op weg om te gaan leven als een niet-roker. De methode van Rook Stop Buddy is gebaseerd op een combinatie van ervaringsdeskundigheid, meer dan 20 jaar werkervaring in de gezondheidszorg en kennis uit de tabaksindustrie.

 

Mijn verhaal is niet uniek, mijn manier van de benadering van een tabaksverslaving wel.

Alles op deze site is intellectueel eigendom van Rook Stop Buddy. Voor het gebruik van informatie op rookstopbuddy.nl of de sociale media kanalen waar Rook Stop Buddy actief is dient toestemming te zijn gegeven door de eigenaar van deze informatie.

VERGEET STOPPEN MET ROKEN.

WAT JE ECHT WILT IS

LEVEN ALS EEN NIET ROKER.