STOPPEN MET ROKEN?

PAK JE LEVEN!

Wat vinden anderen van Rook Stop Buddy?

Ik was in 2019 voor een week in een zorginstelling voor alcoholverslaving. Ik wilde toen meteen ook stoppen met roken. We hebben daar toen vaak over gesproken. Je was net begonnen met Nieuwstoer.nl

M.b.t. roken heb ik 1 keer een terugval gehad, maar ik ben er nu 1.5 jaar vanaf. Sinds mijn ontslag uit de zorginstelling heb ik geen druppel alcohol gehad. Dus nu ben ik al lange tijd van de alcohol en het roken af. HEERLIJK

Ik ben er van overtuigd dat ik nooit weer rook en drink. Ik heb aan allebei geen enkele behoefte. Ook realiseer ik me alle nadelen en zoals je zei: er zijn geen voordelen te benoemen.

Ook heb ik nog steeds een lijstje met alle voordelen van stoppen met roken/drinken op een rijtje. Ze kloppen nog steeds exact.

Ik wilde langskomen om je persoonlijk te bedanken, want ik weet zeker dat onze gesprekken in die ene week van groot belang zijn geweest voor mijn succes om te stoppen. De vele tips heb ik ten harte genomen en ze hebben gewerkt. Ze hebben beter gewerkt dan allerlei cursussen die ik bij andere aanbieders heb gevolgd. Dus nogmaals, hartelijke dank.

Ik zag je nieuwe website Rookstopbuddy. Ziet er heel anders uit dan Nieuwstoer. Ik denk dat je met het leren leven als een niet-roker wel iets toevoegt aan de lange lijst van cursussen die al bestaan op dit gebied.

Harrie

Er zijn talloze boeken, programma’s en coaches te vinden die je helpen bij het stoppen met roken. Maar stoppen met roken, dat is mijn probleem niet.
Met een beetje motivatie stop ik moeiteloos. Wat ik wil bereiken is om ook daadwerkelijk een niet-roker te blijven. En ook echt te leren denken als een niet-roker. En zo vind ik de website van Rook Stop Buddy. De leerzame podcasts en de persoonlijke coach spreken me vooral aan.

Rook Stop Buddy is een initiatief van Maarten Groen, ex- roker, vader en voormalig zorgverlener. Maarten is bijna altijd bereikbaar en dit is vooral heel fijn op momenten als je extra motivatie nodig hebt. Zo stuur ik Maarten na een week een berichtje dat mijn gedachten me steeds meer aan het afleiden zijn. Dat het toch als een groot gemis voelt zonder een sigaretje. Ik krijg direct van hem een persoonlijke audio met tips en info. Deze persoonlijke aanpak werkt echt super!

Ik kan het Stop Rook Buddy programma zeker aanraden. Je gaat echt aan de slag met je leven een nieuwe inrichting geven. Maarten is je persoonlijke coach en helpt je écht met een methode op maat, niet zoals je het in een standaard boek voorgeschoteld krijgt.
En ook ná het 21 dagen programma blijft Maarten je coach, waar je bij vragen en tijdens moeilijke momenten altijd terecht kunt.

Sandra Wink

Wander Winks

In de laatste jaren heb ik meerdere stoppogingen gedaan. Altijd met de Allen Carr methode nog in mijn achterhoofd waar ik ongeveer 15 jaar geleden succesvol mee was gestopt (10 jaar lang). Maar toch ben ik zo’n 5 jaar geleden weer begonnen met roken en sinds vorig jaar wilde de stoppogingen maar niet lukken.

Jaren maakte het mij niets uit en was ik niet bezig met willen stoppen. Maar ik begon het roken steeds vervelender worden en steeds meer was ik bezig met het willen stoppen.
Ik ben op Spotify naar een podcast gaan zoeken die ik tijdens een lange reis kon gaan luisteren. Ik vond er een aantal, maar ‘Rook Stop Buddy – Leven als een niet roker’ sprak mij het meest aan. Er was een goede recensie over in de Volkskrant, en na een paar te hebben geluisterd sprak de wijze van aanpak mij aan. Lekker recht door zee, bondig en duidelijk en zonder zweverige praat.

In die podcasts werd verwezen naar het complete programma van € 100. Dit bedrag is qua kosten voor mij hetzelfde als 2 weken roken; deze € 100 is dan veel beter besteedt. Ik heb vervolgens telefonisch een intakegesprek gehad met Maarten Groen van Rook Stop Buddy. Ik ben eerst verspreid over 3 dagen bezig geweest met het luisteren van de cursus Leven Als Een Niet Roker voordat ik mijn laatste sigaret rookte.
Vanaf de volgende ochtend ontving ik 21 dagen een audiobestand van ongeveer 5 minuten waar ik gedurende die dag mee aan de slag ging. Dat heeft erg geholpen om mijn gedachten te resetten en mij te sterken qua persoonlijkheid. Het stoppen ging mij daardoor heel makkelijk af.

Ik vond het persoonlijke contact erg prettig. Bij vragen of onduidelijkheden kon ik Maarten bellen, appen of mailen en dan kreeg ik heel snel antwoord. Het was heel fijn om te weten dat hij er voor me was, en nog steeds is. Ik vond het programma via audiobestanden ook heel prettig. Ook die op de website met ondersteunen grafieken of beelden. Ik zou dit ook niet in de vorm van video hoeven ontvangen. Reden voor mij is dat ik dan gefocust naar de audiobestanden kon luisteren. Vaak ging ik een wandeling maken en lekker luisteren. Via video zou ik denk ik meer afgeleid zijn.

Aan iedereen die graag wil stoppen met roken zou ik het programma Rook Stop Buddy aanraden. Stoppen met roken is dan niet meer een strijd of opgave. Ook niet iets wat ik moest volhouden. Ik ben 3 weken bezig geweest met het bewust zijn van mijn eigen gedrag en het op sommige punten verbeteren daarvan. Vanwege het programma weet ik ook dat een moeilijk moment eventueel nog kan komen.
Alleen al het bewust zijn daarvan sterkt mij in het idee dat ik daar dan ook makkelijk doorheen kom.

Ik ben nu een ontspannen niet-roker en heb nooit meer het gevoel of idee dat ik een sigaret moet opsteken. Ook niet als ik een roker zie roken. En dat is een heerlijk gevoel waar ik heel trots op ben.

Marjolijn Pronk

Explore Tanzania

Mijn leven als een niet-roker is gelukkig langer dan het leven als een roker. En dat is misschien ook wel waarom ik zo werd aangetrokken tot het platform van Rook Stop Buddy.

De insteek en manier van denken zijn heel fris, concreet en vooral heel goed elke dag toe te passen. De eerste 3 weken vlogen voorbij met elke dag een persoonlijke podcast, althans zo voelde het. Het persoonlijke kwam mede omdat elke dag een nieuwe podcast begint met het aantal dagen dat je een niet-roker bent. Voor mij had het eigenlijk wel een week of 2 langer mogen doorgaan, ik vond het een fijne dagopening die echt als een buddy voelde.

Maar vergis je niet, de begeleiding van Maarten – Rook Stop Buddy is heel persoonlijk en prettig, uiteindelijk moet jij het doen. Fijn om te weten dat ik altijd kan inchecken bij Maarten – Rook Stop Buddy als dat nodig is.

Naam is bekend bij Rook Stop Buddy